Bach bloesemtherapie

Bach bloesemtherapie, een balsem voor de ziel

Bach bloesemtherapie is een remedie ter ondersteuning van de menselijke psyche. Dmv een uniek proces, ontwikkeld door DR. Bach in de jaren 30, wordt de energie aan de bloem of plant onttrokken en gebotteld in alcohol. De methode is zo etherisch, dat er geen materiële bestanddelen in de remedies terecht komen.

Lariks – Voor mensen die faalangst hebben en daardoor niet volledig tot ontwikkeling kunnen komen. Ze staan vaak in de schaduw van anderen. Lariks helpt om daadkrachtiger te worden en ondernemender te worden.

bestel hier een Bach bloesemconsult

Van blokkade naar kracht met Bach bloesemtherapie

cichorei – Past bij gevoelige mensen die haarfijn aanvoelen wat een ander nodig heeft. Hij heeft echter te weinig zelfvertrouwen en verwacht er daarom liefde voor terug. Wordt teleurgesteld door door zijn eigen gestelde voorwaarden.

De frequentietrilling van een specifieke bloesemsoort sluit aan bij emotionele, of psychische blokkades die ieder mens kunnen overkomen. Vaak ligt de oorzaak in oa trauma, rouw, een opeenstapeling van teleurstellingen of verlies. Door de zachte inwerking op onze psyche helpen de bloesems om de blokkade op te lossen.

Iemand wordt bijvoorbeeld helemaal in beslag genomen door zijn problemen. Daardoor heeft hij totaal geen aandacht meer voor het verhaal van zijn medemens. Met als gevolg Afzondering en eenzaamheid. Met Bach-bloesemsremedies kan hij zijn problemen weer in een gezonder perspectief plaatsen, waardoor er weer ruimte en belangstelling ontstaat voor de ander.

Bij iemand die niet op gang kan komen, altijd alles uitstelt is onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen vaak het onderliggende gevoed. Bachbloesems stimuleren de moed en het zelfvertrouwen om taken op te pakken en zo zijn leven weer vorm te geven.
Ik liep zelf ook regelmatig vast in mijn leven. Zo waren er periodes dat ik niets meer zag zitten en mijzelf nutteloos voelde. Regelmatig hielpen de Bachbloesems mij om uit het slop te kruipen, orde aan te brengen en weer vooruit te kijken, maar met beide voeten in het nu.

Bach bloesemtherapie en medicatie

Bachbloesems kun je met alle medicijnen combineren. Ze bevatten namelijk geen fysiek tastbare werkzame stoffen, alleen alcohol. Bachbloesems horen bij de complementaire geneeskunde, dat wil zeggen, ter ondersteuning van bijvoorbeeld therapie. Maar ze kunnen nooit een vervanging zijn voor het behandelen van bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornis, een gedragsstoornis of een ernstige depressie.

Clematis – Helpt dromerige, vaak artistieke mensen om zich beter te aarden. Ze leven in een zelf geschapen realiteit waardoor ze vanalles aanpakken en niks afmaken. Helpt om zich blijvend in te zetten voor iets.

bestel hier een Bach bloesemconsult

Verloop van Bach bloesemconsulten

Door middel van een intakegesprek zoekt de Bachbloesem therapeut een geschikte bloesem of combinatie van bloesems voor je uit. Zelf gebruik ik ook de kaarten als aanvulling op de bevindingen tijdens zo’n gesprek.

Vanuit de 38 remedies maak ik een compositie met maximum 4 soorten. Ik voeg deze toe aan een pippetflesje met een alcoholische drank en stuur het naar de klant toe. Je neemt er 4 X 4 druppels per dag van, zo goed mogelijk verdeeld over een etmaal. Na enkele weken volgt er weer een gesprek en kijken we of er al aanpassingen aan de compositie nodig zijn.

bestel hier een Bach bloesemconsult