Ontspanningsmassage met aromatherapie

***GRATIS INTAKE GESPREK BIJ ELKE
ONTSPANNINGSMASSAGE MET AROMA THERAPIE***

Of je nu last hebt van stress, een burn-out, spierpijn of gewoon even wil ontspannen. Door de toevoeging van etherische oliën is deze massage gericht op jouw persoonlijke behoeften. Voel je na afloop ontspannen, verfrist en opgeladen. Gun jezelf dus de rust die je verdient.

Tijdens de ontspanningsmassage gebruik ik diverse massagetechnieken waaronder zachte knedingen, strijkingen en drukpunten. Deze technieken worden met zeer zachte hand uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat lichaam en geest zich kunnen ontspannen. Naast de techniek volg ik ook mijn intuïtie en de liefdevolle en helende universele energie. Daarbij “luister” ik naar wat jouw lichaam aangeeft en laat mij “leiden”. 

In overleg maak ik gebruik van  etherische oliën. Deze worden in verdunningen toegevoegd aan een basisolie zoals amandelolie of druivenpit olie. Etherische oliën sturen als het ware de werking van de massage.

Tijdens het intakegesprek overleg ik met de klant welke olie passend is. We bespreken ook eventuele contra-indicaties zoals blessures, allergiën of aandoeningen. Reken er dus op dat een eerste consult met intakegesprek altijd wat langer zal duren. In overleg kan een intakegesprek ook op voorhand plaats vinden.

MIJN AANBOD

Algehele ontspanningsmassage

duur consult ong. 01:15u
prijs: € 65,-

Bij een algehele ontspanningsmassage wordt het gehele lichaam van top tot teen gemasseerd. U ligt op een massagetafel, zoveel mogelijk bedekt met grote handdoeken. Alleen de lichaamsdelen die op dat moment worden gemasseerd liggen ontbloot. Bevordert de algehele doorbloeding van het lichaam.

Rug, schouder en nekmassage

duur consult ong. 01:00u
prijs: € 45,-

Even op adem komen tijdens of na een drukke week met een ontspannende rug schouder en nekmassage. Spieren ontspannen, blokkades in nek en schouders verminderen en de energie kan weer door het lichaam stromen. Dit resulteert in méér innerlijke balans, minder lichaamsspanning en een betere doorbloeding.

Hoofd- en gezichtsmassage

duur consult ong. 00:30u
prijs: €30,-

Zachte massage van hoofdhuid, oren, decolleté, aangezicht en nek. Stimuleert bloedsomloop en activeert zuurstofopname van de huid waardoor deze er jonger uit gaat zien. De huid wordt steviger en elastischer. Bij spanningshoofdpijn kan een ontspannende hoofd- en gezichtsmassage verlichting geven.

Handmassage

duur consult ong. 00:20u
prijs: €20,-

Naast dat een handmassage goed is voor de doorbloeding en de handen zachter en soepeler maakt, is deze laagdrempelige massage een weldaad voor hen die behoefte hebben aan troost of extra aandacht. Ook geschikt voor mensen die bedlegerig zijn.

Contra-indicatie bij ontspanningsmassage met etherische olie

Niet bij koorts of infectieziekten, open wonden of besmettelijke huidziekten, acute fase van botbreuken, hartaandoeningen of hoge bloeddruk, kankerpatiënten, neurologische ziekten, psychiatrische problemen en risicozwangerschappen. Neem bij psychische of fysieke klachten altijd contact op met een arts of psychotherapeut. Aromatherapie en ontspanningsmassages zijn enkel bedoeld om ondersteunend te werken.

Voorafgaand aan het gebruik van etherische oliën vraag ik naar allergieën, hart -en bloeddrukproblemen, diabetes, zwangerschap, epilepsie en gebruik homeopathische medicijnen

Neem bij psychische of fysieke klachten altijd contact op met een arts of psychotherapeut. Aromatherapie en ontspanningsmassages zijn enkel bedoeld als ondersteuning.

Gebruikte etherische olie:

ter algehele ontspanning

Een selectie uit lavendel, sinaasappel, mandarijn, geranium, sandelhout, rozemarijn, echte kamille of Ylang Ylang

Bij stress, spanning en geestelijke overbelasting

Selectie uit roomse kamille, wierook, jeneverbes, lavendel, citroengras, marjolein, neroli, citroenmelisse, sinaasappel, petitgrain, sandelhout of ceder

Van vermoeidheid naar vitaliseren

selectie uit: rozemarijn, salie, den, pepermunt, bergamot, jasmijn, jeneverbes, pepermunt (bij vermoeide voeten en benen)

Bij stijve spieren

selectie uit: marjolein, lavendel, jeneverbes, rozemarijn, gember, echte kamille, bergamot

Bij somberheid en depressieve toestand

selectie uit: marjolein, lavendel, jeneverbes, rozemarijn, gember, echte kamille, sinaasappel, bergamot, lavendel, roos, kaneel

Stijfheid, pijnlijke spieren en gewrichten en stijfheid na inspanning of licht trauma

Selectie uit: Blauwe kamille, lavendel, gember, pepermunt, jeneverbes, grove den, rozemarijn, eucalyptus, ceder

wil je meer weten over aromatherapie? Kijk dan ook eens bij Stichting Aromatherapie