kunstprints

Sinds 2022 leg ik me toe op het vervaardigen van kunstprints. De overgang naar digitaal werken maakte ik al in 2015. Voor die tijd werkte ik met diverse materialen zoals hout, steen en maakte schilderijen in acryl. Maar spiritualiteit heeft altijd een belangrijk plaats ingenomen in mijn belevingswereld. Steeds meer kwam mijn creativiteit in dienst te staan van mijn zoektocht naar zingeving en begrip over het leven. Zodoende besloot ik een soort tarotspel te maken en doopte het “spiegel van de zodiak”. Ik maakte het spel volledig met de digitale tekenpen. Dat was voor mij het begin van een nieuw technisch, artistiek en spiritueel avontuur.

Na de voltooiing, toen het werd uitgebracht bij A3 boeken, besloot ik om de mogelijkheden van de digitale tekenpen verder te onderzoeken. Het is op dit moment een uitstekend medium om datgene wat mij bezighoudt, om te zetten in vorm en kleur. En waar ik nog heel veel in te ontdekken heb.

Thematiek van mijn huidige kunstprints draait rond het besef dat we aan het einde van een tijdperk leven en aan de vooravond staan van grote veranderingen. Transformerende processen hebben hun impact op alle processen van het leven. Deze komen tot uitdrukking in veelal abstracte vormen. Veelal lyrisch van aard.

De werken ontstaan in een proces waarin ik me laat mee nemen door wat er mag ontstaan. Meestal begin ik met een achtergrond te maken. Vervolgens laat ik mijn hand leiden. Als de creativiteit goed stroomt, dan voelt het als een harmonische samenwerking tussen mijn bewuste brein, mijn onderbewustzijn en mijn hogere weten. In de werken klinkt een kosmisch verlangen door, een verlangen naar een wereld waarin het materiele mag transformeren naar een hogere trilling.

GA NAAR KUNSTPRINTS